Corona en TCO

17 maart 2020

Update 21 april 2020


Wat hadden we graag gezien dat we weer mochten tennissen met dit heerlijke weer. Anderhalve meter afstand is in onze sport immers geen probleem!
Helaas moeten alle clubs dicht blijven tot 20 mei, met enkele uitzonderingen voor de jeugd. Lees hier het volledige bericht van de KNLTB. Waar komt het op neer?

 • Tennisclubs blijven dicht tot 20 mei
 • Alleen kinderen t/m 18 jaar mogen - onder voorwaarden – vanaf 29 april tennissen
 • De voorjaarscompetitie gaat NIET door en wordt in het najaar gespeeld. Klik hier voor alle info en dataTeamcaptains dienen uiterlijk 15 juni bij de Competitieleider (voor TCO: Annet Roosenboom) door te geven of het team najaarscompetitie wil spelen.
 • De zomeravondcompetitie gaat NIET door.

Wat betekent dit concreet voor TCO?

 • Wij volgen uiteraard de richtlijnen zorgvuldig op en blijven tot 20 mei gesloten.
 • Vanaf 29 april zal Ralph Ubachs training geven aan jeugdleden die zich daarvoor hadden opgegeven onder de volgende voorwaarden:
  • Maximaal 6 kinderen per baan in de leeftijd t/m 12 jaar.
  • Maximaal 4 kinderen per baan in de leeftijd 13 t/m 18 jaar.
  • De trainer draagt plastic handschoenen en gebruikt per lesgroep een andere emmer ballen.
  • Het clubhuis blijft dicht, ook de toiletten en kleedruimten. Dat betekent drinken meenemen van thuis en thuis naar het toilet.
  • Ouders hebben geen toegang tot het park. Kinderen worden tot aan de poort gebracht en ook weer bij de poort opgehaald, met inachtneming van 1,5m afstand tot anderen.
 • Na de meivakantie start Maak Kennis met Tennis, maar alleen voor jeugd, voorlopig onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven.
 • Voor de rest gelden alle normale richtlijnen: hoesten en niesen in de elleboog, geen contact met anderen, ook geen high-fives, thuisblijven bij verkoudheidsklachten of bij ziekte van een van de gezinsleden.

 
Tot slot nog het volgende:
Vlak nadat de digitale contributienota’s de deur uitgingen, werden de eerste coronamaatregelen afgekondigd. Toch heeft al bijna 90% van onze leden de contributie voldaan. Daar zijn we trots op, want de kosten lopen namelijk gewoon door. De banen zijn geprepareerd, er wordt noodzakelijk onderhoud gepleegd en ook belasting en hypotheek moeten worden betaald. Het bestuur is zich terdege bewust van de frustratie dat er niet getennist kan worden. Wij hebben diezelfde frustratie! Het is nu echter nog te vroeg om toezeggingen te doen over een eventuele compensatie richting onze leden. Het zal ervan afhangen wat er ‘straks’ nog mogelijk is aan activiteiten en of we bijvoorbeeld in aanmerking komen voor steun vanuit de overheid. Kortgezegd, pas in november – na afloop van dit rare seizoen – weten we wat de financiële impact is geweest en hoe de club er voor staat. Vóór die tijd is het niet verantwoord om toezeggingen te doen. Achter de schermen worden uiteraard wel diverse opties overwogen. Het voortbestaan van de club is echter prioriteit 1!

Voor nu geldt: houd moed, blijf gezond en geniet van alles wat wél mogelijk is!
Wij melden ons weer zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.


Het Bestuur

 

Het Bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 41731936

Tennisvereniging Oirsbeek

Krekelbergerweg 21
6438 GJ Oirsbeek